top of page

Eskişehir Devlet Hastanesi Zübeyde Hanım Yerleşkesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören 14 hasta, sosyal etkinlik çalışmaları kapsamında “Varım” adlı oyunu sahneledi. Eskişehir Sanat Tiyatrosu Yönetmeni ve Oyuncusu Latif Tiftikçi’nin yazıp yönettiği oyunla hastaların sosyal hayattaki varlıklarına dikkat çekildi.

Her gün önünden geçtiğimiz yerler arasında olmasa da pek çoğumuzun adımlarını en az bir kez ağırlayan yer otogar. Bir durak. Binlerce ayak izinin üst üste biriktiği bir anı deposu. Bazense bir dönüm noktası, bir veda. Farklı giysilere, gülümsemelere, hayatlara sahip insanların adımlarının kesiştiği yer. Bu adımları taşıyan, tüm yükümüzü üstlenmiş bir çift ayakkabı. Yolların tozunu toprağını onların üzerinden silip atansa ayakkabı boyacıları.

Geride kalanlar hayatta olduklarına sevinemedi. 10 Ekim Cumartesi günü Ankara’da yaşanan patlama ilk değildi. Ülke olarak yasımız, acımız dinmeden bir yenisi ekleniyor. Peki bu travmaları nasıl atlatacağız?

Kırım halkı, talihsiz bir topluluk olarak tanımlanıyor. Bunun nedeni tarih boyunca, sürekli bir sürgüne maruz kalmaları. Göçler, 1783 yılındaki Rus işgalinden 1920’lere kadar devam ediyor. En yoğun göç alan ülkelerin başında Romanya, Bulgaristan, Özbekistan ve Türkiye geliyor.

Kardelen 15 yaşında. Karşıyaka'da yaşıyor. Bir gün annesine, çalışmak istediğini söylemesiyle başlıyor her şey. Amacıysa sadece okuyacağı kitapları kendi parasıyla almak. 

Sana ihtiyacı vardı buraların. Huzurla yatmazsın yerinde, şimdi nasıl söyleyeyim “huzur içinde yat” diye? Biliyorum geride kalanları düşünür durursun. 

1/1

Please reload

Rol içinde rol. Başkayız her yerde.

Copyright © 2015-2017 Her hakkı saklıdır.

bottom of page